Aktuellt läge för bakterier i Lidköpings kommuns dricksvatten!


Jag vill informera deltagarna om läget.

Här kan du läsa mer!

Vatten på flaska kommer att finnas i lokalen.

Peter Fransson, tävlingsledare.


Aktuellt läge – Senaste nytt från kommunen!

24 augusti, klockan 22:59

Alldeles nyss kom svaren från gårdagens provtagningar. De togs på drygt 20 platser runt om i staden och kringliggande samhällen. Alla resultat var negativa, det vill säga utan kontaminering av koliforma bakterier. Nästa provresultat förväntas runt klockan tio i morgon förmiddag.

24 augusti, klockan 10.02
Tisdagens prover, där man tidigare bekräftat koliforma bakterier, bekräftar nu labbet att dessa inte innehåller E-coli. Provtagning pågår och kokningsrekommendationer kvarstår till dess att vi fått tre godkända analysresultat.

24 augusti, klockan 09:15
Abonnenter som är anslutna till Läckö eller Tuns vattenverk berörs inte av bakterier i dricksvattnet. Är du osäker på var ifrån du får ditt dricksvatten kontaktar du Lidköpings kommun på telefonnummer 0510-77 00 00.

23 augusti, klockan 23:31

För en kvart sedan talade enhetschefen för vatten och avlopp, Pernilla Bratt, med laboratoriet i Jönköping som konstaterat att samtliga prover som skickats in under natten till onsdag, samt under onsdag dag, indikerar negativt resultat för koliforma bakterier. Alltså ingen kontaminering. Det enda som visade utslag var råvattnet, alltså det vatten som tas ifrån Vänern innan rening i vattenverket. Detta är helt naturligt försäkrar vattenverket.

Faran är dock inte över utan invånarna rekommenderas fortsatt att koka dricksvatten och vatten för matlagning. Vattnet måste under tre dagar i rad visa negativt resultat i testerna för att anses rent och säkert.

-Det klart att det är oerhört skönt att vi är på rätt väg, även om mycket arbete återstår. Det har gjorts ett fantastiskt jobb här och invånarna har verkligen ställt upp och hjälpt både oss och varandra i denna svåra situation, konstaterar Pernilla Bratt, VA-chef, Lidköpings kommun.


 

Lämna en kommentar